ciuperci umplute, la cuptor (6).JPG Rapide, gustoase și de mare efect!

Ingrediente:
7-8 ciuperci mari şi frumoase
1-2 roşii
1 ceapă verde
200 gr brânză proaspătă de vaci
4-5 linguri iaurt grăsuţ 🙂
1 legătură de mărar
4-5 picături de sos Tabasco (eu am folosit chilly sauce, pentru că n-am găsit repede Tabasco)
sare, piper

Curăţaţi ciupercile de coajă şi rupeţi-le picioarele 🙂
Aşezaţi-le cu faţa-n sus într-o tavă şi pudraţi-le cu sare.

Într-un castron amestecaţi brânza cu iaurtul, ceapa şi mărarul tocate mărunt, sosul, sare şi piper până când obţineţi o pastă omogenă.

Umpleţi pălăriile ciupercilor cu amestecul obţinut şi acoperiţi-le cu câte un capac de roşie.

Încingeți cuptorul la 200 de grade şi puneţi ciupercile la bronzat pentru vreo 10-12 minute, până când se înmoaie. Cum vă daţi seama că s-au înmuiat? În primul rând după aspect, în al doilea rând, puneţi mâna pe ele că nu sunt extrem de fierbinţi 🙂

Se servesc ca atare sau cu garnitură de friptură la grătar 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] ciuperci umplute, la cuptor (1).JPGciuperci umplute, la cuptor (2).JPGciuperci umplute, la cuptor (4).JPGciuperci umplute, la cuptor (5).JPGciuperci umplute, la cuptor (6).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *