Quiche-ul (se citește chiș) este un produs de patiserie, cu diverse umpluturi, care-i dau și numele. Astăzi vă prezint pe larg rețeta de Quiche Lorraine și o să vă spun cum să faceți Quiche Alsacienne.
Diferențele dintre cele două sunt uriașe, așa că va trebui să citiți cu mare atenție!
Ingrediente:
1 aluat fraged, care, așa cum spuneam aici, este foarte ușor și rapid de făcut
100 gr bacon
100 gr cașcaval emmentaler
150 gr smântână
2 ouă
nucșoară rasă
sare, piper
Dați cașcavalul pe răzătoarea mare.
Tăiați bacon-ul bastonașe și prăjiți-l într-o tigaie anti-aderantă, după care scoateți-l pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
Bateți ouăle, adăugați smântâna, un praf de nucșoară măcinată, sare și piper după gust.
Peste aluatul fraged pre-copt, adăugați bacon-ul, amestecul de ouă și smântână și cașcavalul ras.
Coaceți quiche-ul în cuptorul preîncălzit la 180C, timp de 35-40 minute, până când prinde o crustă frumoasă deasupra. Da, evident că „frumoasă” e un termen relativ și interpretabil, așa că puteți să-l coaceți până devine cum vă place
Mie mi-a plăcut așa:
Revenind la quiche-ul Alsacienne, diferența dintre el și Lorraine, este că primul include și ceapă, călită împreună cu bacon-ul. Ta-daaa-daaa. Asta-i tot
Să aveți poftă!
[…] cum am promis, prima rețetă a “venit” Vă prezint Quiche-ul Lorraine (click pe poză pentru […]
Imi place quiche-ul, in tot felul de combinatii…desi are o gramada de calorii, cand il mananc uit de ele
quiche lorraine nu are niciun fel de emmental. Doar pâte brisée daca ne referim la aluat. Oua,smantana bacon si piper. Nimic altceva.asta daca vrei sa o faci traditionala. 3 oua întregi , 2 galbenusuri 50cl de smantana groasa si 250g de piept de porc afumat. Nici nucsoara nici orice altceva.
corect Valentin!!!