#reteteLays #FermieriiLaysAm promis ca va tin la curent cu evolutia campaniei Lay’s si cu rezultatul confruntarii de la ferma, care a avut loc la Muzeul Haszmann Pal din Targu Secuiesc, asa ca va las sa vedeti cu ochii vostri ce s-a intamplat acolo 🙂


fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-138Din pacate, confruntarea nu a fost atat de sangeroasa pe cat speram eu :), pentru ca oamenii din echipa adversa au fost extrem de faini si de darnici. Atat de darnici incat au scindat familia TVdece si l-au trimis pe Zicu la noi, pentru a egala fortele 🙂

#reteteLays #FermieriiLaysOdata echipele facute, ne-am pus pe baut palinca (doar nu credeati ca ne-am apucat de ceva munca, nu?) si cautat idei. Si am intors pungile de Lay’s pe toate partile, am analizat ingredientele, am gustat, am mirosit, am dat telefoane pe la Constanta, am mai sunat din Targu Secuiesc un om din Cluj, care-i in Brasov, ce sa mai? Nebunie mare 🙂

Cert este ca ne-am pus de acord si, cu ajutorul ideilor voastre, am decretat:
Reteta A: Pui curry, cu sos de iaurt si coriandru
Reteta B: Pizza peperoncini
Reteta C: Supa frantuzeasca de ceapa

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-425Adversarii au zis ca nu. Stiu ei mai bine:
Reteta A: Tapas cu pui picant
Reteta B: Gnocchi arrabiata
Reteta C: Cartofi frantuzesti

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-16A doua zi am inceput cu o palinca si am continuat cu recoltarea cartofilor. Unii cu mapa, altii cu sapa, iar Nicolai cu microfonul (si cu sticla) 🙂

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-128Mai tarziu, am lasat (pentru scurta vreme) palinca deoparte si ne-am apucat de bucatarit. Trebuie sa va spun, asa cum le-am spus-o si lor, acolo, ca sunt onorat ca am facut parte dintr-o echipa exceptionala, frumoasa, perfect sincronizata, desi a fost formata din oameni cu care nu am mai gatit niciodata, iar pe unii dintre ei i-am cunoscut personal de-abia atunci.
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-284Fiecare a avut rolul lui in „orchestra”, iar ce am reusit sa preparam, zic oamenii prezenti la eveiment, a fost o simfonie de arome si culori 🙂

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-424

La fel de importante au fost si organizarea, care a fost senzationala, datorita unei alte echipe, si mai inimoase :), dar si recuzita – aragazurile Electrolux ne-au servit cu cinste si de aceasta data si le multumim pentru asta!fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-186

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-329Gustarile din timpul sesiunii de gatit au fost chipsuri proaspete, facute chiar acolo, din cartofi Lay’s, recoltati de noi. De-men-ti-ale! 🙂

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-425La final, juriul ne-a „linistit” pe toti, pentru ca, din cele 3 retete, fiecare echipa s-a apropiat destul de mult de cate una singura 🙂

Noi, de Reteta B: Pizza peperoncini, iar echipa lui Puya de Reteta C: Cartofi frantuzesti.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-426Provocarea continua, asa ca o mai am nevoie de ceva sugestii de retete posibile, ca eu iar am intrat in pana de idei.
Nu va ascund faptul ca, de saptamana viitoare, o sa se lase si cu ceva premii pentru voi, asa ca as vrea sa ocupam un loc mai in fata, daca se poate 😉

Va reamintesc echipele si va las un scurt filmulet cu recoltarea cartofilor. A fost bestial sus, pe combina (daca asa se numeste) 😀

Echipa lui Cabral: AndreeaMadalinAndreiAndiAndreea

Echipa lui Puya: CristiAlina si Razvan, Isabela, Andrei

 


Multumim, Dragos, pentru fotografiile de mare exceptie!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Un comentariu la „Primul pas a fost facut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *